Geboren en opgegroeid op de grens van Bourgondisch Rooms-katholiek Brabant en streng gereformeerd Gelderland heb ik die beide kanten, ook binnen de familie, goed leren kennen: les extrêmes se touchent.

Daaruit komt voort wat mij ook professioneel drijft: oprecht proberen begrip te krijgen van en voor de anderen, zoeken naar de overeenkomsten en het overbruggen van tegenstellingen, naar omgaan met conflicten om weer verder te kunnen. (Om het met een lied van Huub Oosterhuis te zeggen: “kinderen van eenzelfde vader, komt nu tesaam van Zuid en Noord…”). In mijn professionele werk als advocaat, mediator, bemiddelaar en vergadervoorzitter doe ik niet anders. Hoewel ik al enige tijd AOW geniet blijft dit werk mij intrinsiek boeien en daarom ga ik er lekker mee verder.

Over mijzelf

Neem contact op

Ervaring

Ik ben ruim 32 jaar ondernemingsrecht-advocaat. Als zodanig sta ik ingeschreven op het tableau van de Amsterdamse Orde van Advocaten. En ben ik lid van diverse specialisatieclubs, waaronder die van de vereniging voor corporate litigation. Daarnaast ben ik opgeleid tot (MfN-) gecertificeerd Mediator. Ik ben tevens lid van een 5-tal specialisatieclubs voor mediators. Belangrijker is dat ik voor familiebedrijven (“FB”) onder supervisie van de Stichting ACB-mediation voor het Familiebedrijf gecertificeerd FB-mediator ben. Inmiddels vervul ik binnen het bestuur van ACB de functie van voorzitter.

Ik bied uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van corporate governance, zoals de rechten en plichten van aandeelhouders, bestuurders en commissarissen en assisteer bij ondernemingsrechtelijke geschillen, waaronder bestuurdersaansprakelijkheidszaken en enquêteprocedures bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam.
In het verleden bekleedde ik leidende bestuursfuncties in de farmaceutische industrie en ik was jarenlang voorzitter van een belangenorganisatie met ruim 1200 leden. Momenteel ben ik bestuurslid van diverse landgoederen, stichtingen en verenigingen en vaste adviseur bij een aantal familiebedrijven.